Smiltsērkšķu produkcija un tās pielietošana (uzturā - sula, ogas, eļļa, biezenis, pulveris, ievārījums; skaistumkopšanā - skrubis)


Smiltsērkšķus iespējams  pielietot dažādos veidos - gan iekšķīgi, gan arīgi - gan svaigā, gan apstrādātā veidā. Šajā rakstā tiks apskatīti daži smiltsērkšķu pielietošanas veidi un noderīgas receptes.

Lietošana uzturā.
Svaigas ogas:
Pats vienkāršākais veids ogu lietošanai uzturā ir nobriedušu augļu vākšana un tūlītēja apēšana mērenā daudzumā.

...
Komentāri (0)        Dalīties

Lasīt tālāk.


Informācija par smiltsērkšķu produkciju


Smiltsērkšķu sastāvdaļas (no sēkliņas līdz zariņam).

Katrs smiltsērkšķa augs satur vairāk nekā 190 bioloģiski aktīvas vielas, un ikvienai no auga daļām ir savs, unikāls barības vielu profils un individuālas īpašības.

Turpmāk tiks aprakstītas izmantojamās auga daļas un to īpašības, kas padara katru auga daļu tik unikālu.

...
Komentāri (0)        Dalīties

Lasīt tālāk.


Smiltsērkšķi /vispārējs apraksts/


Smiltsērkšķis (Hippophae rhamnoides) pieder pie ražīgām ogu kultūrām, kas agri dod pirmo ražu. Smiltsērkšķis ir dekoratīvs koks, ko rudenī bagātīgi rotā oranžas ogas. To vidējais svars ir pusgrams, bet īpaši lielas smiltsērkšķu ogas reizēm sver pat gramu. Skābuma ziņā tās neatpaliek no citronu sulas. Smiltsērkšķi ir ļoti vērtīgs organisma apgādātājs ar dabiskajiem vitamīniem, jo tā lapas un ogas satur praktiski visus dabā esošos vitamīnus. Šo augļu regulāra ēšana būtiski palīdz papildināt organisma vitamīnu krājumus.

...
Komentāri (0)        Dalīties

Lasīt tālāk.